В двора на ОУ “Отец Паисий“ – с. Врачеш днес се проведе публична изява на учениците от групата по интереси "Движението е здраве", с ръководител г-жа Петя Живкова. Учениците, участващи в групата, са от втори „а“ клас. Те с голям ентусиазъм представиха пред своите съученици от начален етап на обучение и техните възпитатели подготвените игри. Темата на изявата бе „Подвижни игри“. Всички участници показаха спортен дух и желание за победа. 


Подвижните игри събуждат активност у всяко дете, учат на дисциплина и организираност, сплотява играещите. С помощта на тези игри се развиват качества, като ловкост, бързина на реакцията у децата, съобразителност. Участниците осъзнават, че движението е здраве, което всъщност е и мото на групата по интереси. 


Извънкласните занимания се провеждат по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І", финансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж ”.