На заседанието на Общинския съвет в четвъртък отчетът на “Балкангаз 2000“ бе приет без обсъждане. Изпълнителният директор на дружеството – Михаил Димитров застана пред съветниците, готов да отговаря на техните въпроси, но такива не постъпиха. Единствено съветникът Георги Георгиев направи предложение, по което може да се съди за нивото на базовите му познания по икономика, а той не веднъж е твърдял, че е добър икономист.


“Да внесем докладна да изберем законно управител. Той не е избиран с 15 гласа. И да внесе отчет, да се знае, че е законен управител. Аз доколкото знам, той е избран с 14 гласа“, гласеше предложението на съветника от ОББО. 


Кметът Иван Гавалюгов посъветва своя предшественик да не губи времето на колегите си в Общинския съвет и да не става за смях с подобни изказвания. Той обясни на Георгиев, че начело на акционерно дружество стои изпълнителен директор, който не се избира от местния парламент, а от Съвета на директорите на дружеството. 


Юристът на Общинския съвет Христо Якимов допълни, че Михаил Димитров е вписан като законен изпълнителен директор на “Балкангаз 2000“ АД в Търговския регистър. 


След поясненията, думата бе дадена на Михаил Димитров, който заяви: “Познавайки нравите в нашия град до преди няколко години, не се изненадвам от сегашните опити за въздействие. Така както възприех задачата за ръководството на “Балкангаз“ присърце и изпълнявах своите задължения досега - с пълно отдаване на силите си за подобряване състоянието на дружеството, ще продължа да го правя и занапред. А ако някой смята, че има някаква нередност, нека сезира съответните органи, а не само да се надвиква и да си чеше езика.“.


Акценти от отчета на “Балкангаз 2000“ АД - оттук: http://botevgrad.com/news/69269/Balkangaz-2000-otchita-po-golyama-pechalba-za-2016-g/