След като миналата събота претърпяха поражение в Ботевград от Пирин Разлог с 1-0, днес в мач от 23 кръг на Югозападната Трета лига, футболистите на Балкан отново загубиха като домакини. Този път ги победи Хебър Пазарджик, пак с 1-0.


Единственият гол в мача бе отбелязан в 11-та минута чрез Цветелин Тонев. Домакините имаха желание да променят нещата, но бяха беззъби в нападение,  до края на срещата създадоха само няколко изгодни положения, без обаче да реализират нито едно от тях. Нещо повече, играчите от Хебър имаха още възможности за гол, но с отличните си прояви вратарят на Балкан Емил Петров спаси няколко чисти положения.


Балканци не можаха да намерят верния ритъм, причина за което бяха и принудителните вътрешни размествания. В този мач те играха с трима различни леви защитници, тъй като двама от тях получиха контузии - Ивелив Данчев още в 20-та минута, и след това застаналият на неговия пост Ивайло Бояджиев, който излезе в 70-та.


След това трето поредно поражение - зелените загубиха в сряда и от Миньор Перник като гости с 2-0, отборът се смъкна с още едно място по-надолу в класирането - вече е 14-ти, с актив само от 23 точки. Зад него с по 22 са Германея и Велбъжд, с 19 предпоследен е Вихрен, последен с 8 е Чепинец.


Предстои нова тежка седмица за Балкан. В междинния кръг в сряда те гостуват на един от лидерите - Септември Симитли, а в събота са домакини на Рилски спортист.


Резултати от 23 кръг:


Германея - Пирин ГД                 3-1


Свобода Пещера - Етрополе      2-1


Марек - Беласица                     0-0


Стр. слава - Ботев Ихтиман        3-0


Чепинец - Пирин Разлог            0-0


Велбъжд - Миньор Перник         0-1


Сл. герой - Септември Симитли  2-2


Вихрен - Рилски спортист          0-0