Учениците от 5 клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” проведоха открит урок по немски език. Представителната изява бе подготвена и реализирана от клуб по интереси „Езикова игра – полезно и забавно“ с ръководител Татяна Грухланска. Клубът е създаден и осъществява своята дейност по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) – Фаза 1”. 


В началото на урока Ирен Колева - ученичка от 8 "б" клас, представи компютърна разработка на тема „Великден в Германия“. С помощта на презентацията тя разказа на по-малките гимназисти как празнуват Великден в Германия. Празникът там се нарича Остерн. В страната не се работи от Разпети петък до неделя, а децата са във ваканция. Всяка провинция има своите обичаи, но важна част от празничните символи при германците е Великденското дърво. Украсяването му започва поне седмица преди самия празник, като по клоните му се окачват боядисани кухи яйца, завързани на цветни панделки.


След презентацията всеки участник в урока направи кратко представяне на себе си, като това стана на немски език. Проявата завърши с математическа игра, която също се проведе на немски.