Четири хорови формации от Ботевград тази година ще се включат в националната инициатива на Българския хоров съюз – „България пее”. Мотото на проявата отново е „ЗАЕДНО”, с акцент „Да подкрепим българската музика”.


Концертът ще се състои на 22 април (събота) от  11:00 часа в Обреден дом - Ботевград. В събитието участие ще вземат читалищните състави: смесен градски хор "Стамен Панчев" с диригент Татяна Цонкова, женска вокална група с диригент Ангелина Болярска, двете формации на детски хор "Бонка Големанова" с диригент Боряна Нешкова, както и църковен хор при храм "Успение на Пресвета Богородица" с диригент Милена Спасова.


Българският хоров съюз стартира преди една година националната инициатива, наречена „България пее”. Първото издание се проведе на територията на цялата страна от 15 до 17 април 2016 г., в годината в която се честват 90 години от основаването на Съюза на народните хорове в България, впоследствие Български хоров съюз.


"България пее" се организира с помощта и подкрепата на българските хорове, техните диригенти, организации-партньори и съмишленици.