Както вече е известно, най-малките баскетболисти на Балкан от няколко години вземат участие в т. нар. Балканска купа за тази възраст. Този проект тръгна от сътрудничеството между баскетболните школи на Балкан Ботевград и сръбския град Лесковац, а малко по-късно се присъедини и македонският МЗТ Скопие.


От следващия сезон се предвижда тази надпревара да разшири своята география. Вече е почти сигурно участието на турския Фенербахче. Това бе потвърдено от самия директор на детско-юношеската школа на турския гранд Танер Гюнай. В началото на април той бе на кратко посещение в България, бе и в Ботевград, където проведе разговори с ръководството на БК Балкан и изгледа цяла тренировка на 12-годишните ни момчета.


Предстои да бъде привлечен и отбор от подрастващи от школата на гръцкия Арис Солун. А се обсъжда това да стане и с школата на друг тим от Гърция - Панатинайкос, на първо време с филиала му в Румъния. В контактите на Балкан по отношение на предстоящото разрастване на Балканската купа за подрастващи изключително голямо е съдийствието на баскетболния мениджър Йоргос Патапатиу.