Един от основните спонсори на мъжкия баскетболен отбор на Балкан - Integrated Micro Electronics (IMI) Ботевград, покани мъжкия баскетболен отбор да разгледа част от производствените мощности на фирмата. Логото й стои върху екипите на играчите, както и на видно място в Арена Ботевград, където отборът играе домакинските си срещи.


Презентацията за дейността на фирмата направи лично изпълнителният директор на българското дружество Ерик Де Кандидо. След което, облечени в специални дрехи, баскетболистите се запознаха на място и със самата производствена линия. Техен гид бе отговорникът на производството на IMI-2 инж. Пейо Пеев.


На срещата присъстваха и работещи във фирмата, които са привърженици на мъжкия баскетболен отбор на Балкан. След нея всички  си направиха обща снимка.


Презентацията си Ерик Де Кандидо направи с фенски шал на Балкан, който той получи от председателя на клуба Михаил Михайлов. Освен това му бе връчена и баскетболна топка с автографите на всички баскетболисти и треньори. Домакините от IMI Ботевград пък бяха осигурили подаръци за всеки един от баскетболистите и треньорите.


Ерик Де Кандидо често може да бъде видян в Арена Ботевград на мачовете на Балкан. Обикновено е там със своя син, който пък е състезател по хокей на лед в отбора на НСА и с него миналия сезон стана шампион на България за момчета.


Главният мениджър изрази задоволство от сътрудничеството с клуба. "Надявам се да няма никакви пречки да го продължим и по-нататък", каза Де Кандидо пред наш репортер. Между БК Балкан и IMI България действа рекламен договор, съгласно който служители и работници във фирмата ползват спортните съоръжения в града.


Филипинската IMI Group е на шесто място в света по производство на автомобилна електроника. В двете производствени мощности в Ботевград работят 2300 души.