Това е статистиката за изминалите седем години на Езиковия център „Марконис”, където се провеждат изпитите. Тенденцията показва също, че това важи и за най-малките ученици.
Днес  на изпита се явиха 49 ученици от три нива. „За мен е изключително радващ фактът, че тази година имаме повече регистрирани кандидати, както за изпитите на Университета Кеймбридж, така и за изпитите на Пиърсън. Общо за двата борда кандидатите към днешна дата са над 130, но тази цифра още не е окончателна. – заяви по телефона д-р Николай Николов, управител на училището, който днес е на международна конференция в Барселона. - Изключително много се радвам, че тези наши ученици ще имат възможността да покажат през независими международни оценители, какво знаят и могат по изучавания от тях английски език. А за една не малка част от тези кандидати, които ще получат сертификатите, надявам се след успешно представяне, са документи за прием във висши учебни заведения в България и чужбина. Искрено се надявам след тазгодишните изпитни сесии списъкът на приети студенти, след подготовката им в Марконис, да се увеличи. Използвам случая да пожелая на всички кандидати успех и добра концентрация по време на изпитите, защото те не са никак лесни, особено в трите най-високи нива, според Общата европейска езикова рамка В2, С1 и С2" – заяви той.

Изпитващите  са от Отворен изпитен център за изпитите на Кеймбридж и международен център за квалификация на преподаватели “АВО-Бел”: Николай Борисов, координатор на изпитите на Кеймбридж, Териза Костов, Румяна Оролоева и Евгения Якимова.