Стефка Мицева е най-възрастният обитател на Дома за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов” в Ботевград.  Днес тя стана на 95 години. По този повод ръководството на Дома изненада рожденичката  със специално тържество. За да я поздравят дойдоха нейни близки и приятели. Те й поднесоха цветя и подаръци и отправиха към нея благопожелания  за здраве и дълголетие.  


Баба Стефка получи специален подарък от работещите в Дома и неговите обитатели – кошница с цветя, икона, порцеланов комплект за топли напитки и прибори. Личен подарък имаше и от Яница Иванова - директор на социалната структура. 


Трогателни сълзи в очите на рожденичката предизвикаха изпълненията на учениците от клуб „Солидарност” към езиковата гимназия в Правец. За Стефка Мицева и нейните гости прозвучаха „Честит да бъде този ден, в който всеки е роден”, „Я кажи ми, облече ле бяло”, обичани родопски песни и вълнуващи стихове. 


Участниците в програмата и техният ръководител  - Стоянка Димитрова, пожелаха на баба Стефка да бъде все така енергична, ведра, лъчезарна и позитивна. 


Г-жа Димитрова благодари на възрастните хора от Дома за това, че са се включили в благотворителната кампания за набиране на средства за лечението на малкия Гого  /Георги Стоилов, на 1.8 год./, който страда от церебрална парализа. Сумата, която те са дарили, надхвърля 200 лева. „С Ваша помощ събрахме повече от 1 700 лева, които са преведени по откритата банкова сметка”, обяви тя. Гого е син на бивша възпитаничка на гимназията в Правец, завършила средното си образование през 2005 год. 


Рожденият ден продължи в приятни разговори на чаша бяло вино и с богата почерпка за здраве на баба Стефка. 


Стефка Мицева произхожда от стар ботевградски род – Стамболиевия. Съпругът й е починал отдавна. Има две дъщери, трима внуци, радва се и на правнуци. Тя е избра да живее в Дома за възрастни хора, защото, както сама твърди, в неговата обстановка намира уединение и спокойствие. Но по празници винаги е с близките си.