По традиция в зала „Орханиец” на Историческия музей се състоя награждаването на победителите в третото ученическо състезание „Забавни технологии” , което се организира от катедра „Електроника, компютърни системи и технологии” на Колеж по енергетика и електроника – Ботевград  /база на Техническия университет в София/. В надпреварата тази година взеха участие 23-ма ученици от ПГТМ „Христо Ботев” - Ботевград, ТПГ „Стамен Панчев” - Ботевград и ПГ по КТС – Правец. Те се състезаваха в четири направления: "Уеб дизайн"; "Програмиране"; "Компютърни мрежи"; "Електронни схеми". 


Състезанието се проведе в сградата на КЕЕ. Участниците решаваха тест, а след това трябваше да изпълнят практическа задача.


Най-малко участници имаше в направления "Уеб дизайн" и "Програмиране", съобщи ръководителят на катедра ЕКСТ доц. д-р Павлинка Радойска.


На челно място в първата е класиран Стефан Календеров от ПГ по КТС – Правец, следван от Христо Стоянов от същото училище. 


Светослав Даскалов и Цветелина Василева от ПГТМ „Христо Ботев” заеха съответно първо и второ място в направление „Програмиране”.


В най-оспорваната категория – „Компютърни мрежи”, на първо, второ и трето място са класирани съответно Валентин Димитров, Димитър Календеров и Георги Барбов. И тримата са възпитани на ПГ по КТС – Правец. 


В категория „Електронни схеми” първо място зае Маргарита Андреева от ТПГ „Стамен Панчев”, на второ и трето са класирани съответно Йорданка Петкова и Снежина Илиева от същото училище. 


Победителите получиха грамоти и аксесоари за компютър. За всички останали участници имаше грамоти за достойно представяне.


Доц. Радойска благодари на всички участници. Тя изрази надежда, че догодина в състезанието ще вземат участие повече ученици и то ще бъде още по-оспорвано. 


"Целта на състезанието "Забавни технологии" е да стимулира интереса на учениците в областта на тези модерни технологии и да спомогне за професионалното им ориентиране", подчерта тя.