Добър тенис и оспорван двубой - това предложи финалът на завършилия днес двудневен турнир по тенис за непрофесионалисти, който се проведе на кортовете на спортния комплекс. В битка за първото място излязоха миналогодишният победител Михаил Иванов и Иван Златанов. Мишо отстрани на полуфинала с 6-1 Ради Райков, а Иван надигра с 6-3 Валентин Карчев.


Двамата финалисти показаха най-добрия тенис от всички участници и предложиха доста емоции и добри изпълнения за зрителите в мрачния и дъждовен последен ден на април. По регламент финалът бе в два сета. Първият бе спечелен с 6-2 от Иван Златанов. Той поведе с 5-4 и във втория, но Михаил Иванов, подкрепян от своите приятели от публиката,  намери сили да спаси два мач-бола за 5-5, а след това спечели и следващия гейм за 6-5. Иван обаче изравни и се стигна до тайбрек, който бившият добър баскетболист взе със 7-1, а с това и мача с 2-0 сета.


Призьорите бяха наградени от председателя на ОП Балкан Михаил Михайлов. Те получиха медали и премии от наградния фонд на турнира.


В турнира, който започна вчера, взеха участие 16 състезатели. Те бяха разделени в 4 предварителни групи и мачовете от тях се изиграха в събота. Днес бяха четвъртфиналите и полуфиналите, както и битката за първото място.