Децата от първа група „Мечо Пух“ от ДГ „Слънчице“- Етрополе получиха подарък книги по случай Международния ден на книгата



Малчуганите се запознаха със значението на книгата - тя е прозорец към света, научиха от г-жа Красимира Кънчева, че трябва бавно и внимателно да разлистват страниците й, с чисти ръце, в долния ляв и десен ъгъл, за да не се повреди. Децата трябва да ценят книгите, защото много хора са работили по тях - автори, художници, печатари. Необходими са и шофьори, които да ги доставят до книжарниците, родителите трябва да имат пари, за да ги купят. Затова трябва да се пазят и ценят книгите. Правят се от хартия и са необходими много дървета, за да се появят страниците им.
Децата получиха книги и след като ги разгледаха, изпяха на каките и батковците от СУ „Христо Ясенов“ с учител Росица Василева песента „Мама ми купи днес нова книга с картинки“.
Интерес предизвика раницата на един от учениците - видяха, че в нея има много книги, учебници и тетрадки. Всички заедно направиха кът на книгата, който ще се обогатява всеки ден.