52-годишната италианска актриса и модел Моника Белучи призна, че е благодарна на Фотошоп, защото няма нищо лошо в това да получиш малко помощ отвън. Белучи, която на 50-годишна възраст стана "най-старото" момиче на Джеймс Бонд в "Спектър", казва, че се е примирила, че лицето й се променя.Тя се радва, че списанията "разхубавяват" снимките, но не толкова, колкото в миналото, защото аудиторията се приучва да обича звездите с техните несъвършенства. "Гледам съчувствено как се променям, не се възмущавам, че се случва нещо чудовищно. Остаряването също носи очарование", обобщава Белучи, която има две деца."Да ме възприемат като зряла жена не ме притеснява. И така трябва да бъде. Може след 10 години да изглеждам стряскащо и може да си променя мнението заради многото си бръчки. Но засега се чувствам чудесно", казва актрисата.Според актрисата не бива хората да осъждат жените, които са използвали козметична хирургия. "Трябва да правите това, което е полезно за вас. Ако пластичната хирургия ви носи щастие, защо да не я използвате", коментира Белучи.Феминистките отдавна изтъкват, че корекциите върху снимките на звездите, за да изглеждат безупречно, води до проблеми с възприемането на личния имидж и поставя невъзможни стандарти, които жените няма как да изпълнят.


Белучи казва, че вече сме свикнали с "пластичната хирургия", прилагана върху снимките, но трябва да усещаме и малките несъвършенства на човека, които го правят уникален.


Предстоящата изява на Моника е в Кан. Тя е председател на един от най-престижните кинофестивали в света, което със сигурност ще насочи всички обективи към нея.