Днес ръководството на ФК Балкан 1929 излезе с обръщение към своите фенове да подкрепят мъжкия футболен отбор в  мача му в Ботевград срещу Свобода Пещера. Срещата е в събота, 20 май от 18.00 ч. на градския стадион "Христо Ботев".


И  Балкан, и Свобода Пещера, се стремят към запазване на мястото си в Югозападната трета лига и следващия сезон. Три кръга преди края на първенството Балкан е на 13-то мяясто с актив от 36 точки. Докато тимът от Пещера има 5 точки по-малко и заема 16-то място.


Ето пълният текст на обръщението на ФК Балкан:


Ръководството на ФК “Балкан 1929” Ботевград  призовава цялата  общественост да подкрепи тима в съботната среща от Трета лига (югозапад) срещу „Свобода" Пещера: 


Уважаеми Ботевградчани, уважаеми  привърженици на любимия Балкан, имаме удоволствието да Ви поканим на съботната среща (20.05.2017г.) от 18:00ч. срещу „Свобода” (Пещера).                                                                                                                                                          Футболният  „Балкан” е с 89–годишна история, футболният „Балкан” не е нито фирма, не е нито бизнес, а е на нашия град. След шестгодишно отсъствие, ФК „Балкан” трябва да направи последната крачка в събота, за да се утвърди в групата  и затова Ви каним да я направим всички заедно – фенове, футболисти, ръководство, ветерани, родители, деца и всички, които обичат футбола и спорта в града. 


Затвърждаването и резултатите на ФК„Балкан” ще бъдат постигнати по-лесно, ако всички ние действаме като едно цяло, гледаме в една посока, обединим сили и енергия, и се подкрепяме най-вече в трудните моменти. В хубавите знаем, че ще бъдем заедно. Нека не допускаме Балкан да се изгуби отново в областните групи. Нека покажем своето единство. Елате в събота да направим един истински празник и да напълним докрай нашия дом – стадион „Христо Ботев” в Ботевград.


ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!


САМО БАЛКАН!