Отново липса на кворум провали извънредната сесия на Общинския съвет, свикана за днес от група съветници. 


Преди да обяви, че редовното време е изтекло и заседанието няма да се състои, зам.-председателят на местния парламент – Стефка Грамтикова,  каза: „Мисля, че проблемът не е в това кой ще седне на председателското място за десет минути или до края на мандата. Важното е този, който бъде избран за председател на Общинския съвет, да бъде избран законно. И още по-важното е законосъобразно да ръководи работата на Общинския съвет, така че тя да бъде от полза на гражданите на Община Ботевград.”.


Стефка Граматикова призова съветниците, включително и тези, които не присъстваха в залата, да си спомнят, че трябва да се ръководят преди всичко от законите на Република България и в интерес на гражданите на Община Ботевград, като изпълняват отговорно задълженията си. 


Да участват в свиканото за днес извънредно заседание на местния парламент се отзоваха съветниците от МК ГДБОП, БСП и от ГЕРБ – Еленко Иванов, Цветан Цолов и Филип Филипов. Кметът Иван Гавалюгов, който е вносител на почти всички докладни, включени в дневния ред, също беше в залата, както и цялото общинско ръководство.