Изпълнителният директор на „Напоителни системи”  ЕАД Снежина Динева и Атанас Мулетаров, директор на софийския клон на дружеството инспектираха състоянието на язовир „Бебреш” след проливните дъждове през изминалите две денонощия. Вчера следобед в района на „Бебреш” са паднали над 85 литра на квадратен метър дъжд. Около язовира потекла огромна река, която отнесла моста и асфалта на пътя, който е около базата на „Напоителни системи”. Заради бедствената ситуация шефът на ботевградския клон на „Напоителни системи” Гачо Гачев информирал началниците си в София. Те пристигнаха около 23 часа и видяха на място пораженията.


Кметът на общината Иван Гавлюгов също присъства на среднощната инспекция на съоръженията на язовира заедно с екипа на "Напоителни системи".


„В момента нивота на язовир „Бебреш” е на 3 метра под преливника, има достатъчно обем да побере количествата дъжд – заяви Снежина Динева. ВEЦ-ът работи и на денонощие потребява 20 000 кубика. Така че опасност от преливане на язовира няма. Нашите специалисти следят ситуацията и при необходимост може да източим контролилано част от водата” – допълни тя. Засега такава необходимост няма – категорични са от „Напоителни системи”.