Цветослав Нанов и Елиза Казакова са едни от най-верните фенове на Балкан. Те са от Ботевград, обожават баскетбола и не пропускат да подкрепят своя любим отбор. Сега обаче те се нуждаят от нашата помощ. На дъщеричката им Йоана са необходими 18 000 долара за операция, а сумата е непосилна за семейството й.


Йоана е на три години, а диагнозата й е хидроцефалия на очния нерв със съпътстващо заболяване – лека форма на епилепсия. Тя е родена недоносена в седмия месец. Получава кръвоизлив в мозъка, след това хидроцефалия. Йоана е в кувьоз в продължение на два месеца, след което й поставят шънт (той помага за хидроцефалията).


След няколко месеца обаче се оказа, че вследствие на кувьоза и хидроцефалията, са атрофирали частично очните й нерви и не вижда. Малката Йоана все още не може да ходи и говори, не може да види как изглеждат мама и тати.


Йоана се нуждае от операция за присаждане на стволови клетки в клиника Liv Hospital в Истанбул.


„Това прекрасно дете има нужда от нашата помощ, за да направи първите си самостоятелни крачици, да може да вижда слънцето, небето, звездите и цветята. За да може да мечтае.“, призовават близките на момиченцето.


Открита е дарителска сметка, а всеки, който желае, може да помогне. Иван Лилов и неговото семейство също се включиха в каузата за подкрепа на Йоанка.


Ето и сметката, на която всеки може да направи дарение:


Първа инвестиционна банка


IBAN: BG32FINV91501317009581


BIC: FINVBGSF


Титуляр: Йоана Цветославова Нанова