Немалко знаменитости са били взимани на присмех в училище заради външността си, не прави изключение и 31-годишната рускиня Ирина Шейк. Тя не крие, че в ученическите си години е била като "грозното пате", като това нейно мнение за самата нея е било създадено от съучениците й.Тя споделя, че често са я дразнили заради високия ръст, твърде издутите й устни и матовата й кожа. "Бях най-кльощавата в училището си, при това обичах да нося обувки на ток и къси поли. Заради тази кльощавост, високия ръст и краката като кибритени клечки ме наричаха "плоската".


"Съучениците ми се присмиваха. Като цяло изобщо не бях популярна", признава тя пред сп. Hello.


 


Звездата от световните модни подиуми отбелязва, че плътните си устни е взела от майка си Олга, а матовата кожа от баща си Валери Шайхлисламов, който е татарин по произход.


Подигравките към нея са били толкова силни, че в един момент й се искало да стане момче: "На 14 години бяха готова да ми отсекат ръката, но да стана момче. Тогава ми се струваше, че съм ужасна и никога няма да бъда привлекателна", спомня си още тя.Но всичко това изчезнало, веднага щом е подписала първия си договор в Москва. Ирина е родена през 1986 г. в град Еманжелинск, който се намира в Западен Сибир. Баща й бил миньор и умира рано от болест на белите дробове. Майка й е била преподавателка по музика и е трябвало да работи на две места, за да изхрани двете си дъщери.Вече втора година руският топмодел има връзка и живее с британския актьор Брадли Купър, припомня Бгнес. През март тази година им се роди дъщеря. Преди това синеоката красавица имаше близо 5-годишна връзка с Кристиано Роналдо.