ОБЩА ТРУДОВА БОРСА


Под това заглавие на 15.06.2017 тодина съобщихме, че на 21.06.2017г. (сряда) от 10.00 часа в мултифункционалната зала на Народно читалище „Тодор Пеев 1871” в гр. Етрополе Бюрото по труда – Ботевград организира обща трудова борса за жителите на Етрополе и общината.
Днес, 21 юни, точно в предварително обявения час, 10:00 часа преди обяд, директорът на Бюрото Владимир Атанасов постави началото на Борсата.
Изказването си, започна с новина, която по думите му „може и да звучи парадоксално, но в Ботевградкия район има работа”.
Като подчерта, че са налице две особености във взоимоотношенията Бюро – фирми -  кандидати за работа.
Обикновено за работните места от фирмите изискват квалифицирани кадри, с редица съвременни изисквания, като компютърна грамотност и други такива, които кандидатите в по-голямата си част не притежават. Няма ги специалистите в почти всички области.
На второ място, кандидатите за работа поставят от своя страна редица условия по отношение на работното време, почивните дни, наличието на деца, които няма кой да гледа и трябва да са по-свободни и т.н. Все неща, които малко фирми могат да удовлетворят.
По отношение на младите хора, които в началния час на Борсата почти ги нямаше, отбеляза, че подпомагани от родителите си, повечето от тях не търсят работа, а предпочитат кафенетата и дискотеките.
На днешната Обща открита борса се явиха 13 фирми: Грамер АД, Гриппа АД, Сенсата техноложи ЕООД, АЛС България ЕООД, ЛЕМ България ЕООД, Медикет цех ЕООД, Етрима АД, Етропал АД, ИНОМА ЕООД, Меридел 2012 ЕООД, Интергрейтид микро електроникс ЕООД, Централно военно окръжие  отдел София област и Международно висше бизнес училище гр. Ботевград.
До един час след началото пред представителите на съответните фирми се явиха над 50 човека. Чакащите своя ред не бяха по-малко.
От фирмата, "в световен мащаб доставчик на тапицерии от кожа и текстил за автомобилната индустрия", АЛС България ЕООД, поискаха да качат на нашия сайт своя обява.  Обявата можете да видите като отделен материал под заглавие „Шанс за развитие”.
Такива заявки могат да направят всички фирми от Ботевградския район,  на електронната ни поща botevgrad.com@abv.bg. Така ще подпомогнем дейността им по набиране на работници.