Представители на мото клубове в София, Монтана, Плевен, Берковица и други градове на страната пристигнаха днес в Ботевград, за да вземат участие в Националния мото събор, организиран от Мото клуб “Небесните сили“ с председател Димитър Христов. Съорганизатор на събитието е Община Ботевград. Общината осигурява и финансова подкрепа в размер на 5000 лева за провеждането му. 


Първият рокер, който пристигна и бе регистриран за участие в мото събора, е Милен Таурски от Враца. За него имаше награда – бутилка ракия и суджук. 


Съборът е организиран на поляната зад зала “Арена Ботевград“ /в бившето военно поделение/. И тази година за доброто настроение на присъстващите е предвиденa богата концертна програма, забавни състезателни игри с много награди, томбола, като голямата награда от нея ще бъде парична - сума в размер на 1000 лева. 


По време на събитието ще се събират средства за три благотворителни кампании – две са за подпомагане лечението на двама граждани, страдащи от тежки заболявания, и „За повече деца на България“, която се провежда по инициатива на фондация “Искам бебе“.


Тази вечер музикалната програма започна с изпълнения на сръбската група „Madicine Band“. Последва концерт на група “Конкурент“, а след това сцената превзеха „Обратен Ефект“.


Припомняме програмата за утре – 24 юни /събота/: 13:00 ч. - Официално откриване; Следва: Изненада!, състезание за най-бавно каране на мотор, стрелба в баскетболен кош с баскетболна топка, теглене на въже отборно (отбор от по 4 човека), канадска борба (мъже и жени), Стънт шоу (мото-акробатика), състезание за най-шумен мотор, канадска борба (финали), изпълнения на групите: Four Play Gang, Doctors Gogo Band, Северозападняците.