Фолклорна група “Колесо“ е от Санкт Петербург. Тя има богат репертоар, чрез който популяризира руското песенно и танцово богатство не само в своята родина, но и в чужбина. Формацията може да се похвали с поредица от реализирани участия във фестивали, награди и, разбира се, c многобройни почитатели.


Ботевградчани също имаха възможност да се насладят на изпълненията на “Колесо“. Фолклорната група гостува вчера в нашия град и бе приета радушно от присъстващите на площад “Освобождение“, където се състоя концертът. Всеотдайността в изпълненията им – весели и закачливи, лирични и драматични - ведрото им излъчване и искрено желание за общуване, не оставиха публиката безразлична. Зрители с готовност откликнаха на поканата на талантливите артисти да танцуват заедно с тях на сцената. 


Както предварително обявихме, “Колесо“ са в България, за да вземат участие в Дните на руската духовна култура, които се провеждат в нашата страна от юни до септември. 


Изявата на руската формация в Ботевград бе осъществена с подкрепата на Бойко Коцев - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация, който е родом от село Скравена.


Фолклорна група “Колесо“ бе посрещната  от зам.-кмета на община Ботевград Борис Борисов.