Ботевградското читалище ще закрие творческия сезон впечатляващо – с концерт на оркестър „Симфониета „София” на 27 юни от 18.30 часа. „За първи път нашето читалище ще бъде домакин на музикално събитие, в което ще имаме възможността да се докоснем до жанра на рок-операта и евъргрийна, поднесени по един различен начин от симфоничен оркестър. Ще чуем интерпретации на песните на известните Стиви Уондър и Даяна Рос и много хитове от брододуейски мюзикъли и холивудски филми – заяви председателят на читалището Боряна Нешкова.


Симфониета „София“ е оркестър с универсална и амбициозна изпълнителска програма. Музикантите  демонстрират изключителен потенциал в представянето на утвърдени и смесени жанрове. Идеална формация за симфоничен оркестър от романтичен тип и изпълнение на барокова, класическа и модерна музика – казват специалистите.


„Какъв по-хубав начин да посрещем лятото с усмивка, слушайки жива музика, изпълнена от впечатляващи музиканти” – така Боряна Нешкова подканя ботевградската публика.


Концертът в Ботевград ще бъде под диригентството  на Христо Павлов.


Билетите вече се продават на касата на читалище „Христо Ботев”.