Състезателят на Сунг Ри Ботевград и на националния отбор на България Владимир Далаклиев взе бронзовото отличие от световния шампионат в Муджу, Корея. В днешния първи полуфинал, започнал в 13.30 ч. българско време, нашият състезател отстъпи на представителя на домакините Дае-Хун Ли по точки с резултат 23-6.


Владимир Далаклиев първи отбеляза точка, кореецът изравни, след това Влади поведе с 2-1. Последва ново равенство за 2-2 , но и два удара за по 2 точки на Ли и първият рунд завърши 8-2 за него. Във втория рунд кореецът започна с два удара за 2 точки за 12-2, Далаклиев върна една точка и краят на втората част дойде при 12-3.


Дае-Хун Ли започна агресивно и последния рунд и поведе с 16-3. Последваха две точки за Далаклиев за 16-5 и нов силен негов удар в главата на корееца. Първоначално на таблото се появи 16-8, но веднага бе коригиран на 17-5. Треньорът Пламен Трънски поиска видеориплей, но съдийското жури не уважи искането му. До края Ли пласира още 6 точки срещу 1 на Влади и срещата завърши при 23-6 за представителя на домакините.


Във втория полуфинал представителят на Китайско Тайпе Ю Йен Хуанг преодоля съпротивата на състезателя от Йордания Абугауш с 9-4 и стана другият финалист.


Въпреки загубата на полуфинала, успехът, донесен от Владимир Далаклиев за българското олимпийско таекуондо е огромен. Ще припомним, че това е първият медал за България от световни първенства.


Световен шампион стана кореецът, след като на финала не остави шансове на своя съперник от Тайпе и спечели с 26-8.