Последното, девето, редовно заседание на Общинския съвет премина при спокойна делова обстановка. От заседанието отсъстваха Георги Георгиев и Владимир Александров.
Промени в предварително обявения дневен ред нямаше. Проектите за решения докладваше кметът Димитър Димитров.
Някакви особени промени в предварително предложените проекти за решения нямаше.
От предложените 12 точки, само по четири нямаше пълно бълшинство:
• Трета точка от дневния ред бе приета с 13 гласа „за” и 2 гласа „против" – Васил Георгиев и Лъчезар Лазаров (от групата на ПП БСП) относно Разпореждане с имот - частна общинска собственост УПИ II - 2018, кв. 159 по ПУП на гр. Етрополе. Общински съвет - Етрополе дава съгласие да се извърши продажба чрез публичен търг с явно наддаване на недвижим имот - част общинска собственост, актуван с AOC 158/10.11.2000 г,, включен в Програмата за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост в Община Етрополе през 2017 година, представляващ Урегулиран поземлен имот II - 2018, находящ се в кв. 159 по подробния устройствен план на град Етрополе, с площ от 563 кв.м.
• По четвърта точка Решението относно Разпореждане с имот - частна общинска собственост УПИ XXXVI - 2018, кв. 181, по ПУП на град Етрополе беше прието с 13 гласа „за" и 2 гласа „против" - Васил Георгиев и Лъчезар Лазаров (от групата на ПП БСП).
• За възстановяване на наследниците на Петко Христов Съков имоти в землището на с.Лопян 14 съветника гласуваха „за" и 1 „въздържал се” (Васил Георгиев от ПП БСП).
• Точка шест от дневния ред относно Разпореждане с имот - частна общинска собственост Помещение - магазин, находящ се в жилищен блок „27 ноември”, кв.73 по ПУП на град Етрополе. Общински съвет - Етрополе дава съгласие да се извърши продажба, чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване на недвижим имот - частна общинска собственост, представляващ помещение - магазин със застроена площ от 77.00 кв.м,, находящ се на партерния етаж, жилищен блок „27 ноември”, заедно с правото на строеж, беше приета с 10 гласа „за" и 5 гласа „против": Венета Гергова (от ПП ГЕРБ), Васил Иванов, Боряна Керемидска, Васил Георгиев и Лъчезар Лазаров (от ПП БСП).
По останалите точки решенията се взимаха с пълно болшинство.
• Общинският съвет дава съгласие Община Етрополе да се включи в партньорска мрежа с цел кандидатстване, съвместно с партньори от България, Италия и Гърция за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма: ИнтеррегЕвропа, Трета покана от Програмен период 2014-2020, съфинансирана от ЕФРР (ERDF). Допълнителни разяснения даде Стефан Борисов-заместник-кмет на общината. В проекта водеща организация е община Серес-Гърция. Работното заглавие на проекта, Приоритетна ос , Инвестиционен приоритет и Специфична цел на български език е : " Мерки за намаляване на емисиите от твърди частици от използването на твърдо гориво за отопление от институциите, бизнеса и домакинствата в градските и други зони".
• С 15 гласа „за" беше утвърден проекта за решение за Кандидатстване за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за проектно предложение „Закриване и рекултивация на съществуващо депо - община Етрополе". Дейностите, разписани в проектното предложение: „Закриване и рекултивация на съществуващо депо - община Етрополе” отговарят на приоритетите на Общинския план за развитие.
• Общинският съвет одобри предложението за отпускане на парична помощ на Русанка Димитрова в размер на 800,00 лева и на Цонка Пенкова в размер на 300,00 лв.