Местоположението на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов” Ботевград вече е обозначено с две указателни табели, поставени към централната част на града.


Проектът „Пътят към библиотеката“ обхваща обществените библиотеки, оборудвани с техника по програмата „Глобални библиотеки“ и е част от усилията за поддържане на условия за равен достъп до интернет и информационни ресурси. Инициативата се осъществява от Фондация „Глобални библиотеки - България“ с подкрепата на общините в страната и с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ - САЩ.В рамките на проекта се поставят табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места. Началният етап на „Пътят към библиотеката“ обхваща 650 обществени библиотеки в 166 общини в цялата страна, като в рамките на проекта ще бъдат поставени табели до над 900 библиотеки. Целта е да се осигури по-добрата видимост и популяризиране на библиотеките като места, където гражданите могат да ползват безплатно интернет и електронни услуги. За хора без собствен интернет, особено в по-малки и отдалечени селища, много често библиотеките са единствените места за достъп до глобалната мрежа.


На територията на община Ботевград предстои да бъдат поставени  и указателни табели в селата Трудовец, Врачеш, Скравена и Новачене. 


Следвайте табелите и посетете вашата обществена библиотека – светът на информацията ви очаква!