Националният отбор на България продължава с пълната си успеваемост в контролните мачове до момента. Баскетболистите на Любомир Минчев вече имат хеттрик от победи, а след като на два пъти надиграха Холандия, сега се поздравиха и с успех срещу Австрия - 80:66. Проверката се игра в “Арена Самоков”, след като предходните два двубоя бяха проведени в “Арена Ботевград”.

Отново най-добър за “лъвовете” бе Александър Везенков. Крилото на Барселона завърши с 26 точки за 30 игрови минути, добави 7 борби и направи по 1 чадъра и 1 отнета топка, като превъзмогна слабата стрелба от тройката (2/7) с перфектна успеваемост от наказателната линия (12/12). Мартин Маринов направи отлично включване от пейката с 12 точки за 18 минути и 4/8 за 3 точки, а капитаните Чавдар Костов и Павел Маринов вкараха по 9 точки всеки.

Липсата на Дий Бост се усети и въпреки че българите направиха общо 16 асистенции, те натрупаха и цели 18 грешки. Австрийците обаче грешаха още повече и завършиха с 22 срещу 19 асистенции. Борбата бе на страната на гостите (35 срещу 28), но по-добрата успеваемост от тройката и 11/29 за родните национали срещу само 4/20 за Австрия също изигра своята роля.

България бе напред през почти целия двубой, като позволи на съперника да поведе за кратко в началните минути на първата и третата четвърт. Най-голямата разлика в полза на домакините достигна 16 точки, а една от хубавите новини за Любомир Минчев бе завръщането в игра на Евгени Хаджирусев и Йордан Минчев.

За Австрия най-голямата звезда на местния баскетбол Рашид Махалбашич вкара 22 точки при стрелба 10/11 за 2 точки. Единственият друг играч от избраниците на именития Кестутис Кемзура, записал двуцифрен точков актив, бе Марвин Огунсипе с 10.