Владимир Далаклиев и неговият треньор Пламен Трънски получиха грамоти и почетните медали на Община Ботевград. Те им бяха връчени лично от кмета Иван Гавалюгов. Поводът е известен - спечеленият от Владимир Далаклиев първи медал за България от световни първенства. На първенството на планетата в Муджу, Корея той завоюва бронзовото отличие в категория до 68 кг.


Освен че бяха удостоени с  почетните медали, Иван Гавалюгов заяви, че ще внесе в местния парламент докладна с искане за гласуване за определена парична сума.  Пламен Трънски изтъкна факта, че досега Владимир Далаклиев е получавал финансови средства за подготовка единствено от общината и от хората от новия управителен съвет на клуб Сунг Ри Ботевград. На срещата присъства и председателят на клуба Цветан Миньовски, както и треньорът Иван Божилов, който също има немалка заслуга за успехите на Владимир Далаклиев.


От своя страна Пламен и Влади връчиха на кмета на Ботевград луксозно издание за световното първенство в Корея и специална значка от събитието. Те отговориха и на конкретни въпроси на Иван Гавалюгов за предстоящите им участия, следващото от което е Универсиадата, която е през август. Както и за възможностите Владимир Далаклиев да спечели квота за участие на следващите Олимпийски игри.