Номинациите за наградите Еми бяха обявени на специална церемония в Лос Анджелис. Самото награждаване ще се проведе на 12 септември. Изискването е сериалите да са излезли в периода от 1 юни 2016 г. до 31 май 2017 г.


Обичайно най-оспорваните категории са тези за най-добър драматичен сериал и най-добър комедиен сериал. Тази година някои от силните продукции отстъпват място на по-нови заглавия.


Такъв е примерът с "Игра на тронове", чийто седми сезон тръгва през юли.


Въпреки че "златната кокошка" на HBO не участва в тазгодишното състезание, телевизионният гигант е първенец по номинации с общо 111. Проектите "Западен свят", "Големите малки лъжи" и "Историята на прислужницата" са само малка част от номинираните му сериали.


На второ място по номинации е Netflix с 91. NBC е на трето място с 64.


Проектът на HBO "West world" и комедийното шоу на NBC "Saturday Night Live" записаха по 22 номинации в категориите драма и комедия. Номиниран за главна мъжка роля е сър Антъни Хопкинс.


Netflix печели 19 номинации за "Stranger Things" (Странни неща) и "The Crown" (Короната).


Проектът на FX "Вражда" за култовия конфликт между актрисите Бети Дейвис и Джоан Крофорд, в които се превъплъщават големите актриси Джесика Ланг и Сюзан Сарандън, има общо 18 номинации, сред които за главна женска роля и за двете звезди.