Футболният отбор на Балкан откри започналия днес в монтанското село Ерден турнир за Купата на Кариана. Съперник на зелените на едно от двете изкуствени игрища бе домакинът Кариана.


Воденият от треньора Иван Редовски тим от Ботевград отстъпи с 1-0. Победното  попадение за домакините отбеляза Рангелов в 60-та минута, след като се вряза в наказателното поле и от малък ъгъл успя да промуши топката в мрежата. 


Седем минути по-късно Васислав Димитров от Балкан бе изведен на добра позиция и имаше отлична възможност да изравни, но не можа да нанесе голов удар. В последните петнайсетина минути на мача балканци бяха по-активни, но така и не стигнаха до отбелязване на гол.


През първите 45 минути повече шансове имаха домакините от Кариана, но пазилият през първото полувреме вратар Марио Атанасов и защитата пред него не имв позволи да отбележат. Зелените имаха един добър шанс, когато в 25-та минута Денис Мартинов изпълни технично пряк свободен удар, насочвайки топката към долния ляв ъгъл, но вратарят на Кариана успя да избие в корнер.


Балкан започна със следните 11: Марио Атанасов, Симон Николов, Стоян Георгиев, Денис Мартинов, Васислав Димитров, Ивайло Данчев, Цветослав Ботев, Ивайло Бояджиев, Ивайло Цветанов, Сибил Карагьозов, Ивайло Златев. Наставникът на Кариана Атанас Джамбазки стартира с Колев, Илиев, Тодоров, Цв. Иванов, Н. Николов, Д. Иванов, Цеков, Рангелов, Русев, Игнатов, Георгиев.


В другия мач от днешната програма от другата група, игран на официалния затревен терен в Ерден, Първа Атомна от Козлодуй победи Чавдар Етрополе с 3-1.


Утре Балкан почива, а домакините ще играят с третия отбор в групата - Сливнишки герой. С тима от Сливница Балкан ще се срещне в събота.