Общинският съвет не прие предложението на Йорданка Лалчева днешното редовно заседание да приключи в редовното време – 20 часа. Съветниците гласуваха удължаване на сесията до 21 часа, както е регламентирано в Правилника за работа на местния парламент. Въпреки това съветниците от ОББО започнаха да напускат заседателната зала. От групата последни останаха Йордан Йорданов и Иван Начев. Сякаш да разсеят съмненията, че напускането на колегите им е преднамерен ход, те участваха в гласуването на още няколко докладни, след което също си тръгнаха. От залата, не за първи път, преждевременно излязоха Росица Милчева и Цанко Цанов от ГЕРБ. Така около 20.20 часа председателят на ОбС Любомир Лилов бе принуден да прекрати заседанието поради липса на кворум.


Напускането на съветниците предизвика негодувание от страна на присъстващите директори на детски градини и други общински структури. Те бяха в залата от самото начало на сесията - от 16.00 часа, и търпеливо изчакваха да дойде ред на докладните, внесени по техни искания за отпускане на средства, необходими за дейността им. До разискване на предложенията им така и не се стигна. Те, както и останалите докладни от дневния ред, ще бъдат разгледани утре - 28 юли, за когато е насрочено продължение на редовното заседание на ОбС. Началният час на провеждането му е 9.00.


На днешната сесия не бяха д-р Веселка Златева от БСП и Дамян Маринов от ГЕРБ. Както си му е редът, и двамата бяха внесли писмени заявления до председателя, че им се налага да отсъстват.