53-ма курсанти от Националния военен университет и 48 кадети от Професионалния сержантски колеж днес получиха дипломите, свидетелствата и офицерски и сержантки звания след завършеното си обучение. Първенец на факултет „Авиационен“ е ботевградчанинът лейтенант Николай Бойчев.  Неговата специалност е "летец-пилот"

Общо седем са випускниците лейтенанти, които завършват с успех над отличен 5.50 от целия курс на обучение и отличен 6.00 от държавните изпити. Те бяха наградени от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов и началника на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Пламен Богданов. Кметът на община Велико Търново инженер Даниел Панов отправи поздравление към военнослужещите. Отслужен бе благослов за здраве и успехи от свещеноиконом Славчо Иванов от Великотърновска Света Митрополия.


Министър Каракачанов се обърна към военнослужещите с призива да следват заветите на двама видни българи – Васил Левски и полковник Борис Дрангов, чиито бележити годишнини отбелязваме през 2017 г. „Партиите идват и си отиват, правителствата се сменят, но България е вечна и тя ще съществува, докато има Българска армия, докато има мъже и жени като вас, които се нареждат под нейните знамена и са готови да дадат и младостта, и живота си в името на нейната свобода и независимост“, допълни министърът.