По инициатива на областния управител на София-област господин Илиян Тодоров вила „Горски кът”, която е притежание на областната управа в курорта Боровец, беше използвана за организиран летен отдих на изявени ученици от социално слаби семейства.
От 31.07.2017 до 02.08.2017 г. във вилата гостуваха ученици от училищата в град Етрополе. Пътуването и храната на нашите ученици бяха финансирани от кмета на Община Етрополе Димитър Димитров. 
По време на престоя си там учениците изживяха три незабравими дни сред красотата и величието на Рила планина. Разходиха се до първенеца на Балканския полуостров - връх Мусала. Потопиха се във възрожденския дух на град Самоков.
Любезните домакини им осигуриха  безплатно пътуване с лифт и ползване на басейн, чудесни условия за отдих и игра. Там учениците се учеха да градят колектив, да поемат отговорност по поддържане на хигиената и реда.
Там, чувствайки топлотата и грижата на Областното и Общинското ръководство на Етрополе към тях-младото поколение, те приеха тяхната благодарност, да бъде отговорност към родния град. 


Текст и снимка: Наталия Дочева