Обществената поръчка за доставка на хемодиализни апарати в отделението по хемодиализа в МБАЛ Ботевград е проведена. На 21 юли седемчленна комисия с председател д-р Иван Багелейски, в която участва и Мария Христова – юрист – представител на финансиращия орган,  а именно Община Ботевград, е разгледала постъпилите в определения срок оферти. Такива са подали двама участници – „Сани Мед” ЕООД за апарат GAMBRO АК-98-BIO и ЕТ „Янка Янкова Георгиева” за апарат DIALOG+. 


Първият участник е отстранен от по-нататъшно участие в процедуратазаради несъответствие на представената оферта с предварително обявените условия. Поради тази причини неговото ценовото предложение не е отворено и оценено.  


Вторият участник е допуснат до участие в следващия етап на процедурата, тъй като при него съответствието е налице. 


Ценовата оферта на ЕТ „Янка Янкова Георгиев” е отворена на следващо заседание на комисията, проведено на 27 юли. 


Фирмата предлага крайна цена за изпълнение на поръчката, включваща монтаж, настройки, тестове и пускане в експлоатация на 8 броя хемодиализни апарати, 191 712 лева с включен Данък добавена стойност. Гаранционният срок на предложеното оборудване е 36 месеца.


Комисията е оценила ЕТ „Янка Янкова Георгиев” с обща комплексна оценка от максимален брой точки – 100.


Преди монтирането на хемодиализните апарати, в отделението по хемодиализа ще бъде извършен ремонт. За нуждите на същото отделение ще бъде закупен и нов автомобил /на лизинг/, който ще се използва за транспорт на пациентите.