Със 130 участници в неделя (13 август) ще в 9.00 часа ще стартира първото издание на триатлона за любители "Правец ТРИ". В надпреварата, организирана от спортен клуб "Бегач", ще се включат състезатели от България, Румъния, Холандия, САЩ, Германия, Турция, Франция и Сърбия.

Въпреки че е за любители и няма награден фонд, състезанието ще събере рекорден брой участници за триатлон в България. Те ще бъдат разделени в две дисциплини - олимпийска (1.5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане) и спринтова (750 м плуване, 20 км колоездене и 5 км бягане), която е предназначена за начинаещи.

Плуването е в езерото пред хотел "Риу Правец". Колоезденето включва една или две обиколки от преходната зона на паркинга на хотела до село Правешка Лакавица по стария път (под магистрала "Хемус"). Бягането е по велоалеята към града и около езерото по пешеходния мост.

Участниците задължително трябва да се регистрират в събота (12 август), като получат стартовите си пакети, участват в техническа конференция и предадат колелото си на организаторите до 18.00 ч.