Днес, 12 август с мачовете от първия кръг започна новият сезон 2017/2018  на Югозападната трета лига. Единствената среща, която ще се играе ден по-късно, е Балкан - Хебър Пазарджик. Тя бе изместена по молба на Балкан. Причината бе започващата в събота в същия час баскетболна среща в Ботевград между България и Португалия от световните предквалификации, уважена от Зоналния съвет на БФС и със съгласието на тима от Пазарджик.


Мачът Балкан - Хебър е в неделя, 13 август от 18.00 ч. на стадион "Христо Ботев". Естествено е футболистите ни да очакват и значителна подкрепа от своите привърженици. Като и играчи, и фенове се надяват  да се сбъднат и метеорологичните прогнози за значително по-ниски от досегашните температури.


Отборът на Балкан направи добра предсезонна подготовка, която започна на 10 юли. Бе на едноседмичен високопланински подготвителен лагер в рилския курорт Паничище, като преди това изигра няколко контроли, включително и с участие на приятелския турнир в монтанското село Ерден за купата на Кариана. В последната си проверка преди началото на сезона зелените направиха равен 1-1 като гост на един от новите членове на Югозападната трета лига - ЦСКА 1948.


Тази седмица бяха картотекирани 23-ма футболисти. В сравнение с миналия сезон Балкан ще бъде без основния си реализатор и голмайстор на Югозапада Цветелин Цаковски, който вече играч на втородивизионния Царско село. Сред картотекираните не е сръбският футболист Никола Петкович, който все още е без работна виза. Срещу Хебър няма да може да играе и капитанът Здравко Атанасов, който се възстановява от неприятна контузия в коляното. Новите играчи засега са единствено бранителят Георги Влайчовски, който е юноша на Ботев Враца, и дошлият от Велбъжд халф Иван Мартинов.


Гостуващият тим на Хебър е със сериозни амбиции да атакува челните позиции в предстоящия сезон. Картотекирани са 22 футболисти. За утрешния двубой с Балкан треньорът Танчо Калпаков заяви пред официалния сайт на клуба, че по всяка вероятност няма да може да разчита на невъзстановилите се Петър Дебърлиев - вратар, и острия нападател Цветелин Тонев.


Съдийската тройка за утрешния мач Балкан - Хебър е от София. Главен съдия е Тихомир Алексов с асистенти Теодор Петров и Радослав Димиткров.