В последното си домакинство от предварителните квалификации за световното през 2019 година националният отбор на България се справи с лекота с Португалия в Арена Ботевград. Българите спечелиха с 91-65 и това бе третият им пореден успех, с който ще продължат по-нататък, независимо дали ще бъдат първи или втори в групата. В нея остават още два мача: Беларус - България на 16 август и Португалия - Беларус на 19 август.


В днешния мач липсваше каквато и да била интрига. Нашите национали поведоха с 28-11 първата част, във втората също превъзхождаха тотално и на полувремето резултатът бе  54-29 в тяхна полза. Нищо не се промени и в оставащите две четвъртини, преднината на българите достигна до 30 точки, а последната сирена прозвуча при 91-65.


В игра влязоха всички, които бяха в групата. Най-резултатен бе Александър Везенков с 21 точки, грабна и 8 борби, с 15 точки и 7 асистенции е Дий Бост, Димитър Димитров отбеляза 14, с 9 точки и 7 асистенции е Станимир Маринов, по 8 вкараха Павел Маринов и Чавдар Костов, Мартин Маринов е с 6, 5 има Янев, с 2 е Симеонов, 1 - Хаджирусев, единствен не се разписа Йордан Минчев.


За Португалия с 16 точки е Фабио Лима, с 14 е Томаш Барозу.