Около 16.55 часа на 11 август 71- година жена от Правец съобщила в полицията, че е била въведена в заблуждение по телефона от непознат мъж, представил се за полицейски служител, в резултат на което е оставила пред дома си сумата от 12 000 лева, шест златни пръстена, четири златни монети, три златни колиета, две златни букви, чифт златни обици и няколко златни зъба. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.


За пореден път ОДМВР- София призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.


Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!


При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най-близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви, съветват от ОДМВР - София.