Списание "Форбс" обяви носителката на "Оскар" Ема Стоун за най-високоплатената актриса в света. Според рейтинга за 2017 г., публикуван днес на сайта на изданието, звездата от филма "La La Land" е заработила през последната година 26 милиона долара.

Двайсет и осем годишната Стоун, която спечели награда "Оскар" за най-добра актриса за ролята си в мюзикъла, е изкарала тази сума в периода от юни 2016 г. до юни 2017 г. В нея не са взети предвид данъците върху доходите, които актрисата е платила или трябва да плати.


Стоун изпреварва Дженифър Анинстън, която се нарежда на второ място с доходи в размер на 25,5 милиона долара. Сериалът "Приятели" продължава да носи доходи на 48-годишната актриса, която е и рекламно лице на бутилираната вода "СмартУотър" и на авиокомпания "Емирейтс".


Трета се нарежда Дженифър Лорънс с 24 милиона долара, която бележи значителен спад в сравнение с миналогодишните си 46 милиона.

Актрисата изпреварва в класацията Чарлийз Терон, Ема Уотсън и Мелиса Маккарти. Топ 10 допълват Мила Кунис, Ейми Адамс, Кейт Блашет и Джулия Робъртс.

Десетте най-високоплатени актриси в света са изкарали общо 172,5 милиона долара, което е с 16% по-малко от предходната година.