Бронзовият медалист от световното първенство по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев имаше неудобен жребий на старта на надпреварата в категория до 68 кг на Лятната Универсиада в Тайпе. Рано тази сутрин в първия кръг той срещна представителя на една от най-силните школи в света Иран - Сейедхосейн Ехсанипетруди, и в оспорван двубой остъпи по точки със 17-19.


В първата част двамата играха предпазливо и повече се разузнаваха, тя завърши 2-1 за иранеца. Влади спечели втората част с 6-2, като започна с 3 точки още в самото й начало, преди третата част водеше със 7-4.


В решителния последен период иранецът пласира удар за 3 точки, след двайсетина секунди спечели и още 2. Последва силна серия на Влади Далаклиев от 5 точки от игра - първо три и два удара за 1 точка, и той поведе с 13-11. До края обаче, когато оставаха 40 секунди, иранецът спечели първо две, а след това и три точки, последвани в самия край от три точки за наказания на Влади, и нашият състезател загуби с 19-17.


По части: 1 - 1-2; 2 - 6-2; 3 - 10-15


Владимир Далаклиев спечели 10 точки от атака и 7 от наказания на съперника, а иранецът има 15 точки от атака и 4 от наказания.