Резултатите от конкурса за длъжността „секретар” на Община Ботевград са обявени от страницата на общината в интернет. На първо място е класирана Стефка Граматикова с окончателен резултат от 51,95 точки. Той представлява сбор от оценките на писмената концепция, от нейната защита и от интервюто.  


Другият кандидат – Веселка Константинова, постигна общо 41.20 точки. 


Конкурсът за длъжността „секретар” на Община Ботевград се състоя вчера. Той бе проведен от комисия в състав: председател Борис Борисов – зам.-кмет на Община Ботевград, Николай Николов – юрисконсулт, и Светла Тодорова – главен експерт „Човешки ресурси”.  


Да припомним, че кандидатите за обявената позиция бяха общо четирима, но двама не се явиха. 


Кратко описание на длъжността: Секретарят на община ръководи, координира и контролира дейността на администрацията в изпълнение на разпорежданията на Кмета на общината при спазване разпоредбите на ЗМСМА, Устройствения правилник на Общинска администрация Ботевград и другите законови и подзаконови нормативни актове, свързани с дейността на администрацията. Организира и отговаря за деловодното обслужване, документооборота в общината и общинския архив, за дейността на звената по гражданска регистрация и административно обслужване, за разгласяването и обнародването на актовете на Общински съвет и на Кмета на общината. Организира и контролира изпълнението на задачите и действията, свързани с прилагането на задачите и действията, свързани с прилагането на законите и подзаконовите нормативни актове относно административното обслужване на гражданите и представянето на административни услуги. Отговаря за работата с молбите, жалбите, сигналите за корупционни пратки, сигнали и предложенията на гражданите и юридическите лица. Организира обмен на опит и внедряване на добри практики в работата на администрацията. Отговаря и контролира дейностите образование, култура, здравеопазване и социални дейности.