От известно време насам мъж живее под стълбите на поликлиниката. Той е превърнал мястото в спално помещение, а близките зелени площи – в тоалетна. Гледката е, меко казано, обезпокоителна за околните. Лекари, които имат кабинети в сградата на доболничната помощ, споделиха, че не веднъж са подавали сигнали до съответните институции, но трайно решение на проблема, поне на този етап, няма.  За кратко време бездомникът се изнесъл оттам, но отново се върнал. 


Мъжът е местен. Той страда от шизофрения и е с трайно намалена работоспособност от 80%. Единственият му близък човек, е сестра му, но тя живее в Тетевен. Преди да се настани под стълбите на поликлиниката, лицето  живеело на ул. „Букорска” в Ботевград. Домът му обаче е заприличал на боклучарник. Мръсотията стигнала чак до съседите и те също вдигнали ръце от него, научи наш репортер. 


Оказа се, че мъжът е познайник на социалните в Ботевград. С въпроса какви действия ще бъдат предприети в конкретния случай и кога ще стане това, се обърнахме към ръководството на дирекция „Социално подпомагане”. Красимира Петрова пое ангажимент, че още утре ще започне изпълнението на съответните законови стъпки за временно настаняване на лицето в Центъра за психично здраве в кв. „Сточна гара” в София, а след това социалните ще му потърсят място за трайно настаняване в Център от семеен тим за хора с психични разстройства.