На 24 август 2017 година, Общински съвет – Етрополе проведе своето 11-то редовно заседание. На заседанието присъстваха 11 общински съветника, като по уважителни причини отсъстваха Янка Цветкова, Ралица Ботева, Николай Николов, Георги Георгиев, Владимир Александров и Лъчезар Лазаров.
Промени в дневния ред не бяха направени, а преди започването на сесията, общинските съветници и присъстващите почетоха паметта на инж. Богомил Георгиев с едноминутно мълчание.


Първа точка от дневния ред бе приета с 10 гласа „за“ и 1 глас „въздържал се“ /Васил Георгиев от ПП БСП/ относно Опрощаване на публични държавни вземания на Мария Вълкова, жител на с. Лъга, община Етрополе.


Единодушно Общински съвет – Етрополе взе Решение относно включване на СУ „Христо Ясенов“- град Етрополе в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2017/2018 г., като дава съгласие и предлага на Министъра на образованието и науката в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2017/2018 г. да бъде включено СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе. 2.     Възлага на Кмета на Община Етрополе да внесе мотивирано предложение в Министерство на образованието и науката в срок до 10 септември 2017 година за включване на посоченото в т. 1 от настоящото решение училище в Списъка на средищните детски градини и училища.


С 11 гласа „за“ бе взето Решение относно Кандидатстване с проектно предложение по процедура чрез подбор на проекти BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социално предприемачество“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ . Процедурата дава възможност за създаване на социални предприятия насочени към справяне с проблемите произтичащи от бедността и социалната изолация на хората от общините. Основната цел е разкриване на защитени работни места за лица от уязвими групи, които срещат трудности при намиране на работа, като идеята е това да стане чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика. Размерът на безвъзмездната финансова помощ за едно проектно предложение е от 50 000 до 391 166 лв. Не се изисква съфинансиране от страна на общината. Предвижда се да се създаде социално предприятие „Озеленяване и благоустройство“ - град Етрополе, което ще функционира като специализирано звено на общината за изпълнение на местни дейности и услуги и ще осигури субсидирана заетост за периода до 12 месеца на 25 лица от уязвими групи за осъществяване на територията на община Етрополе. Представителите на целевата група ще преминат обучение по професионално направление „Градинарство / професия Работник в озеленяването/ и професия „Строителство“ / професия Помощник в строителството“/.


По точка четири от дневния ред бе прието отпускане на парична помощ в размер на 200,00 лв.
Източник: Общината