Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и председателят на Сдружение с нестопанска цел „Дива земя“ Ваня Ламбева подписаха Споразумение за сътрудничество и партньорство.


Документът ангажира двете страни да работят съвместно за: създаване на по-добра социална, жизнена и околна среда, при извършване на дейностите по промоция на здраве и профилактика на болестите, да подпомагат развитието на талантливи деца, да подпомагат възрастни хора, деца и хора в неравностойно положение, с увреждания и в риск, да изграждат, опазват и поддържат паметници на културата и други обекти, да съдействат за опазване, укрепване и постигане на по-добро равнище на здравното и културното равнище на населението, чрез спортни занимания, туризъм, културни занимания, научноизследователска дейност и подход, разпространение на знания, провеждане на училищни образователни програми, развиване на личностните умения и подпомагане развитието на личността .


Полагайки подписа си под Споразумението, Областният управител подчерта, че мисията на „Дива земя“ кореспондира със социалните приоритети на Областната администрация и се надява на ползотворно сътрудничество. 


Сдружение „Дива земя“ има свои клонове в общините Годеч, Божурище, Своге, Челопеч и Варна, като целта е разрастването да продължи и да обхване цялата Софийска област. От създаването си има организирани над 100 инициативи. 


Събитието се проведе в Областната администрация на Софийска област и на него присъстваха още Главният секретар на администрацията Мая Цанова и Владимир Иванов – маркетинг директор на „Дива земя“.