Един от най-добрите български треньори Иван Чолаков отново се завръща в залата. Той ще води мъжкия тим на Ямбол в близко бъдеще, като през последните дни е неотлъчно до играчите, които събра за подготовка в зала “Диана”. Това са Николай Върбанов, Станислав Говедаров, Евгени Иванов, Стилиян Иванов, Андрей Иванов, Росен Иванов и Стоян Петков. С отбора тренира и Мартин Чавдаров, съобщава yambolsport.net.


58-годишният специалист сяда на пейката на ямболии след четиригодишна пауза, в която бе отдал голяма част от енергията си на политиката. Освен това през последната година той бе и президент на НБЛ Виваком, но винаги бе близо до отбора, който през 2016/2017 бе воден от Петър Петров.


С името на Иван Чолаков се свързани най-големите успехи на Ямбол. Той извежда тима до шампионската титла в мъжкия ни елит през 2002 г., който поставя начало на кариерата на Димитър Ангелов (б.а. – понастоящем помощник на Константин Папазов в Левски).


По време на дългогодишната си кариера като треньор на Ямбол Иван Чолаков може да се похвали със сребро през 2001 г., три бронзови медала от първенството (2003, 2011 и 2012 г.), както и три бронзови отличия от турнира за Купата на България (2000, 2001 и 2002 г.).


Очаква се в следващите дни ръководството на Ямбол да даде пресконференция, на която да разкрие повече за целите на тима през новия сезон, за селекцията и за стратегията на отбора.