12 септември, 2017 г., Франкфурт: „Сенсата Технолоджис“, водещ производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa управление на захранването, показва някои от най-новите си сензорни технологии за свързаност, електрифициране на превозните средства и автономно шофиране на Междунароното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт тази седмица.


"Много сме щастливи, че можем да покажем портфолиото си от иновативни сензорни технологии на изложението,“ каза Пол Чаула, старши вицепрезидент, Performance Sensing, Европа и Южна Америка. "Като доставчик на сензори с над 30-годишен опит и иноватор в индустрията, ние сме в много добра позиция да подкрепяме нови области в индустрията за нашите автомобилни клиенти.“ 


Новият сензор LiDAR (Light Detection and Ranging) за автономно шофиране е основният продукт, който „Сенсата“ показва на изложението. LiDAR е критично важен за развитието на автономното шофиране и има ключова роля в засичането и идентифицирането на обектите по пътя на превозното средство. Сензорът е разработен съвместно с компанията Quanergy Systems, иноватор в областта на LiDAR сензорите. Сензорът S3 ще може да бъде видян на изложението.


Сензорът S3 LiDAR, продукт на „Сенсата“ и Quanergy, използва принципа на оптичнo-фазовия масив (Optical Phased Array) за сканиране на полето на видимост. LiDAR е сканиращ сенсор без подвижни части и така автономната система за шофиране става много по-надеждна. Друго предимство на S3 сензора е способността да сканира определени области от полето на видимост чрез позициониране на динамичен лазерен лъч, без да се налага сканиране на цялото поле на видимост впоследствие. 


Стийв Берингхаус, технологичен директор и вицепрезидент Performance Sensing, Auto, в „Сенсата Технолоджис“, обяснява: "Почти всеки автомобил днес има сензори и технологии, произведени от „Сенсата“. Ние сме лидери в сензорите за налягане и високотемпературните сензори. В момента увеличаваме инвестициите си в нови технологии като LiDAR, както и в областта на системите за следене състоянието на превозното средство (vehicle health management). Заедно с Quanergy разработваме солиден, оптичен сензор LiDAR. Тези сензори са компактни, нямат подвижни части и са изключително надеждни. Те имат потенциала да направят функциите за автономно шофиране много по-популярни и широкоразпространени."


На изложението „Сенсата“ ще покаже и някои от сензорите за следене състоянието на превозното средство на щанда си на IAA в New Mobility World – зала 3.1, щанд B.23.


За повече информация посетете интернет страницата на „Сенсата Технолоджис“: www.sensata.com