Десетки чували с боклуци бяха събрани в района на язовир „Бебреш” до 11 часа днес. В акцията се включиха над 50 служители на телевизия BTV,  доброволци от общинската администрация на Ботевград, служители от Дома за стари хора и няколко от възрастните, които живеят в Дома, сужители на ВиК, граждани на Ботевград.
„Проходът „Арабаконак” е едно от емблематичните исторически места за България и  тази акция освен екологична е и проява на патриотизъм” – заяви Венелин Петков, шеф на новините и  актуалните предавания в BTV.
Една от най-усърдните в почистването около язовир „Бебреш” бе водещата на „Cool” Петя Дикова. Сред нейните „находки” бе кутия от консерва, произведена преди 25 години.  „Наоколо е пълно с фасове, което означава, че пушенето вреди не само на Вашето здраве, но и на природата” – категорична е чаровната журналистка.
В момента доброволците почистват  района около пътя през прохода Арабаконак.
Служители на ботевградското читалище и духовият оркестър почистиха района край пътя между Ботевград и Врачеш.


В почистването се включиха и членове на мото клуб "Небесните сили". Участие в кампанията взеха служители и ползватели на услугите на Дома за възрастни хора “Д-р Адриян Атанасов” в Ботевгпрад.

Акцията продължава във всички селища на община Ботевград.