Официално днес бе открита академичната 2017 - 2018 година в Колежа по енергетика и електроника – база Ботевград към Технически университет – София. По традицията в началото прозвуча химнът на студентската общност, след което приветствие към студентите, преподавателите и административните служители отправи ас. Надежда Спасова – заместник ръководител  на катедра „Електроника, компютърни системи и технологии” на КЕЕ. Тя уточни, че изпълнява този ангажимент, тъй като в момента ръководителят на катедрата доц. Павлинка Радойска е възпрепятствана.

„Бъдете активни, бъдете инициативни, бъдете дръзки! Пожелавам Ви да направите нашата държава, нашето общество, Ботевград и нашия колеж по-добри, по-открити и по-толерантни!”, пожела на всички ас. Спасова. В специалното си обръщение към първокурсниците тя каза: „Щастлива съм да Ви приветствам в нашето академично семейство. В световен мащаб, в днешните условия Вие имате неограничени възможности за повишаване на образователния ценз и за професионална реализация, но Вие предпочетохте нашата катедра, което е престиж и отговорност за мен и колегите  - преподаватели.”. Ас. Спасова отправи и съвет към тях: „Започнете да планирате бъдещето си още от днес, защото трите години на обучение при нас минават неусетно. Не пропускайте времето, не пропускайте възможностите! По време на обучението ние ще се опитаме да Ви убедим, че е изключително важно да придобиете много добра подготовка по специалността, която сте избрали – „Приложна електроника и компютърна техника”. Освен добрата учебна подготовка, ще се опитаме да Ви научим да бъдете гъвкави в мислите си, за да може лесно да преминавате от една област в друга тогава, когато се наложи да бъдете конкурентноспособни на  трудовия пазар.”.  

Надежда Спасова представи академичния състав. След това тя насочи вниманието на студентите към важни въпроси, свързани с провеждане на обучителния процес и с  вътрешните правила и ред в колежа. Ас. Спасова информира  младите си колеги за възможностите да се състезават за стипендии – за успех, социална, европейска за успех и за постижения в областта на приложна наука. „От тази година във висшето учебно заведение ще се предоставя и една специална едногодишна стипендия, осигурена от „Атлантис Нет” ООД.”, съобщи още тя и уточни, че условията и редът за кандидатстване са определени от ръководството на фирмата.  

Ас. Спасова припомни, че на територията на катедрата действа локална Cisco академия, която издава сертификати за знания и умения в областта на компютърните мрежи. Също така тя информира студентите, че колежът работи активно по образователна програма за мобилност на студенти – „Еразъм+”, и обясни какви са нейните възможности. 

Думата за приветствие към студентите бе дадена и на Станимир Христов – председател на Студентския съвет в КЕЕ. Той разказа накратко за дейността на организацията и изясни ключовата роля на органа за съдействие по всякакви въпроси, вълнуващи студентите във висшето учебно заведение.

Сред гостите на откриването на академичната година в колежа бе и Георги Лазарски – основател на Студентския съвет в КЕЕ.