Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.


Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в посланици на каузата „да направим България чиста“.
Ръководството на Община Етрополе благодари на всички гражданите, включили се в кампанията и специално на всички училища, институции и организации, които не само почистиха прилежащите им площи, но и най-замърсените места в града.
Общинска администрация – Етрополе подкрепи кампанията, като 60 служителя на Общината, разпределени по групи, почистиха няколко обекта – бул. „Партизански“, бул. „Руски“ , бул. „Малък Искър“, ул. „Марийка Гаврилова“, местността „Прогон“ и пътя за гробищата, пътят към село Рибарица и около „Хаджигерашовата чешма“ и пътят за село Бойковец. 
Кметът Димитър Димитров, председателят на ОбС - Етрополе Марин Маринов, заместник-кметовете Росица Христова и Стефан Борисов, общински съветници и служителите на Общинска администрация се включиха в оборката на определените за почистване обекти.
Извозването на отпадъци се осъществява по предварителна заявка на тел. 0884331584 и ще продължи няколко дни, а чувалите и ръкавиците бяха осигурени от Общината.