С оглед на подобряване водоснабдяването на населението и намаляване на броя на авариите по довеждащи и разпределителни водопроводи на територията на община Ботевград и в частност – в селата, в края на месец юни Общински съвет Ботевград даде своето съгласие да бъдат извършени спешно строително-монтажни работи. За тази цел бе гласувано общината да отпусне от собствени приходи общо 315 092 лева на общинското водно дружество.  


„В момента извършваме ремонтни дейности и подмяна на част от водопроводните мрежи на Рашково, Радотина, Гурково и Новачене. Работата в тези села почти е към своя край“ – съобщи Цветозар Гаврилов – управител на „ВиК Бебреш“.


„Всъщност днес приключваме в Рашково, там изградихме довеждащ водопровод (450 метра)от третия резервоар. До този момент той не беше вързан към водопровода на селото, а захранваше само 2-3 къщи. По този начин ще увеличим количеството вода в мрежата, като се надявам, че Рашково няма да страда от безводие през летните месеци", обясни Гаврилов.  


В Радотина е подменен водопровод с дължина 390 метра по главна улица на селото. Нов водопровод е положен и по ул. „Христо Смирненски” в Новачене. Дължината му е 140 м. Продължава работата в Гурково. Там ВиК подменя 320 метра водопровод по главна улица. След приключването на ремонтите в тези села следва подмяна на проблемни участъци в Липница, Трудовец и Скравена. това съобщи още управителят на водното дружество. 


По думи на Цветозар Гаврилов ремонтите по ВиК мрежите в селата ще приключат до края на октомври.