В днешния 7 кръг на Югозападната трета лига Балкан имаше шанс да победи намиращия се на второ място във временното класиране Вихрен Сандански. И то въпреки че гостите на два пъти повеждаха в резултата, а домакините на два пъти изравняваха.


Тимът от Сандански откри в 12-та минута от дузпа, изпълнена точно от Антонио Ласков. В 30-та минута най-добрият до този момент за Балкан Ивайло Цветанов развинти защитата на Вихрен и изравни за 1-1. В последната минута на полувремето след удар на Ласков отдалеч топката не можа да бъде задържана от вратаря Емил Петров и гостите поведоха с 2-1.


Седем минути след началото на второто полувреме страхотен удар на Ивелин Данчев извън наказателното поле приспа стража на гостите Стефано Кунчев за 2-2, след като преди това красива комбинация на домакините можеже да доведе до изравняване след удар с плонж на Ивайло Бояджиев.


Балканци продължиха да атакуват, а гостите често започнаха да прибягват до нарушения. При едно от тях в 78-та минута за втори жълт картон бе изгонен Радослав Бочев от Вихрен.  Домакините се опитаха да се възползват от численото си предимство и направиха няколко добри атаки, но те бяха спирани или чрез засади, или с отсъдени нарушения в нападение. Определено може да се твърди, че слабото и неадекватно ръководство на съдийската тройка, и особено на главния рефер Васимир Ел Хатиб, не позволи на Балкан да стигне до нещо повече от точка в тази среща, което заслужаваше.


Другите резултати от този 7 кръг: Марек - ЦСКА 1948 2-2, Пирин ГД - Ботев Ихтиман 3-1, Симитли - Рилски спортист 2-0, Сл. герой - Свобода Пещера 1-0, Банско - Беласица 3-2, Хебър - ОФК Елин Пелин 5-0, Миньор Перник - Германея 2-0, Чавдар Етрополе - Пирин Разлог 0-4.


Във временното класиране Балкан слезе с едно място по-надолу - вече е 15-ти с 6 точки, с толкова е и 14-ият Марек. Зад Балкан с 4 точки е ОФК Елин Пелин, на последните две места с по 1 точка са Германея и Ботев Ихтиман.


 В междинния 8 кръг в сряда, 27 септември Балкан гостува на Беласица, а в събота, 30 септември приема Свобода Пещера.